Yol Çizgi Makineleri
Yol Çizgi Makineleri

Yol Çizgi Makineleri

 Yol çizgileri, trafik güvenliği ve düzeni açısından çok önemli bir olgudur. Taşıt yolunu şeritlere ayırarak araçların düzenli ve güvenli bir şekilde seyretmelerini sağlamak amacıyla kaplama üzerine çizilen çizgilerdir. Ayrıca park yeri olarak ayrılmış alanlarda araçların yerini belirlemek, yayaların güven­liğini sağlamak ve birçok alanda toplumu yaklaşan tehlikelere karşı uyarmak amacıyla çizilen yol çizgileri de vardır. Çizgisi olmayan bir yoldan gece karanlığında ve hatta gündüz vakitlerinde geçtiğinizde aracınızı kullanmakta muhakkak zorluk çekersiniz.  Bu çizgiler yaşam alanlarımızın birçoğunda toplumun güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Asfalt, beton ve daha birçok farklı zeminler üzerine yol çizgisi, trafik yönlendirme işaretleri, yaya geçitleri, bordür boyama gibi yer yön belirten benzer uygulamaları yapabilmek için günümüzün en gelişmiş makinalarına yol çizgi makineleri denilmektedir. Hali hazırda  ülkemizdeki tüm yollarda, yaya yollarında, bisiklet yollarında kullanılmakta olan yol çizgi makineleri aynı zamanda halı sahalarda, otoparklarda, havalimanlarında,limanlarda, spor sahalarında, iş güvenliği için fabrikalarda ve daha birçok alanda da kullanılabilmektedir. Farklı performansları ve farklı özellikleri ile kullanıma sunulan yol çizgi makinalarında birçok farklı alternatif bulunmaktadır.

Yol çizgi makinelerinin tasarlanmış özelliklerine göre su bazlı  boyalar, termoplastik boyalar, çift komponentli  ve  epoksi boyalar karayollarında, spor sahalarında, trafik güvenliğinin şart olduğu birçok alanda uygulanabilmektedir. Elle itmeli olarak kullanılabilen makineler olduğu gibi, sürücülü ya da araç üstü yol çizgi kamyonu olarak da kullanılabilen yol çizgi makineleri ve araçları farklı ölçekteki yol çizgi projelerinde kendini göstermektedir. Yol güvenliğinin sağlanabilmesi için çizgi şarttır, araçlar nereden gitmeli, yaya nerden yürümeli, bisiklet nereden gitmeli, gibi yer yön belirten çizgi ve işaretler, toplumun güvenliği açısından çok ciddi önem arz eder.

Kamu kurumları, belediyeler ve yol çizgi firmaları bu işlerin yapımını üstenmiş olup, yol çizgi makineleri gibi ekipmanlar ile tüm uygulamaları rahatlıkla ve çok daha ekonomik bir şekilde yapabilmektedir. Yol çizgi makineleri havaalanlarında Apronlar, helikopter pistleri, limanlarda, hatta spor sahalarında ihtiyaç duyulan çizgi ve şablon uygulamalarını yapabilmeniz için hız ve ekonomi sağlamaktadır. Fabrika içerisinde yaya nerden gitmeli, forklift nereden gitmeli, yönlendirme okları ve uyarı figürleri iş güvenliği açısından zorunlu hale gelmiştir. Fabrikalar iş yeri güvenliği açısından bu uygulamaları belli aralıklarla yapmak zorundadır.

Havalimanlarında apron çizgileri, uçak kalkış iniş noktaları, bekleme alanları, apronlardaki tüm yön ve yer belirten işaretler toplumun güvenliği için belli aralıklarla yapılmak zorundadır, aksi halde kazalar kaçınılmaz olur.  Spor sahaları uluslararası standartlar da yapılan tüm müsabakalardan tutun, sokak aralarındaki spor sahalarına kadar, tüm spor alanlarında çizgiler olmak zorundadır. Avm’lerde  otopark çizgileri hem güvenlik hem de düzen açısından büyük önem taşır. İnsan sağlığının güvenliğinin çok önemli olduğu birçok alanda çizgileri, yer, yön belirten işaretleri yapabilmenin en hızlı ve ekonomik yolu yol çizgi makinesi kullanmaktan geçer. Yolunuzu gösteren birileri yoksa, gidebileceğiniz bir yol da yoktur.

Yol Çizgi Makineleri Fiyatları

Yol çizgilerinin ve yer yön belirten tüm işaretlerin yapılmasının önemi kadar, yapılacak işe göre makine tercih etmek te bir o kadar önemlidir. Farklı motor gücünde ve farklı özelliklere sahip birçok yol çizgi makineleri bulmak mümkündür. Yalnızca yol çizgileri çizmek için değil aynı zamanda otopark içerisinde, yönlendirme figürleri, engelli alanları, duvar boya uygulamaları, spor sahaları, havalimanı alanlarındaki numaralar, uçakların iniş kalkış ve bekleme alanlarının belirlenmesinde kullanılan şablon uygulamaları, bordürlerin boyanması, çocuk oyun alanlarının boyanmasın da ve  trafik güvenliği gerektiren tüm alanlarda boya uygulamaların yapılabilmesi için ve  farklı özelliklerde boyaların sprey edilmesinde yol çizgi makineleri kullanılmaktadır.

Tek ya da çift kompenant boyaların uygulanması, termoplastik boyaların uygulanmasın da  farklı özellik gerektiren  yol çizgi boya makineleri kullanılmaktadır. Aynı anda iki renk çizgi uygulaması gerektiren bordür boya uygulamaları ya da havaalanlarındaki  apron  çizgi uygulamaları için çift renk yol çizgi makinelerimiz de bulunmaktadır. Yol çizgi makineleri, elle itmeli, sürücülü ya da araç üstü ekipman şeklinde olup kullanılacak boya ve makinenin kapasitesine göre fiyatları değişiklik olabilmektedir. Yol çizgi makineleri hakkında detaylı bilgi ve fiyatlandırma konusunda teklif almak için lütfen internet sitemiz üzerinden ya da telefon numaramız üzerinde firmamız ile iletişime geçiniz.

Yol Çizgi Boyama Makinası

Büyük ölçekli alan, yol çizgi projeleri ve havaalanları, otopark uygulamaları benzer projeleri hızlı bir şekilde ve kusursuz olarak boyayabilmesini sağlayan üstün özellikli yol çizgi boyama makineleri firmamız tarafından temin edilmektedir. Belediyelere, İl özel idarelerine, yol çizgi firmalarına, fabrikalara, havalimanlarına, liman işletmelerine ve yol çizgi  ve boya uygulaması yapılan tüm projelere tek renk, çift renk, termoplastik ve çift kompenant  boyaları uygulayabilme imkanı sunan yol çizgi makineleri ve yol çizgi kamyonu üst yapıları en uygun fiyatlarla sunulmaktadır.

Mobil sürücü (driver) sayesinde oturarak büyük metrajlı yol çizgi uygulamaları yapabilir, zamandan ve işçilikten ciddi tasarruf sağlar ve çok daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Yol çizgi makinelerinin üzerindeki tabancaların yüksekliklerini ayarlayabilir ve istediğiniz kalınlıkta çizgi çizebilirsiniz. Yine aynı makine ile tabancanın konumunu değiştirip bordürleri boyayabilir, boya tabancaları elimize aldığımızda ise  bir boya makinesi gibi istediğimiz duvar, şablon uygulamalarını rahatlıkla yapabiliriz.

Taşıyıcı araç fark etmeksizin, farklı kapasite ve becerilere sahip, yol çizgi kamyonu üst yapılarımız, Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarında yol çizgi uygulamaları yapabilmektedir.