Yol Çizgi Makineleri
Airless Yol Çizgi Kamyonu Özellikleri

Airless Yol Çizgi Kamyonu Özellikleri

Şehirlerarası veya yüksek metraja sahip olan çizgi uygulamalarının yapılması için yol çizgi kamyonu kullanılmaktadır. Özel olarak tasarlanan ve geliştirilen bu modeller üst düzey verimlilik sağlayan ekipmanlardan imal edilmiştir.  Airless (havasız) yol çizgi kamyonları  soğuk yol çizgi kamyonu olarak da bilinmektedir.  Kullanılan motor hacmi, boya tank kapasiteleri ve tasarımı ile tek renk yada çift renk boya uygulaması yapabilecek şekilde dizayn edilebilir.

Soğuk yol çizgi kamyonlarında airless pistonlar kullanılır. Hidrolik pistonlar yapısı gereği iki bölümden oluşur, üst tarafta “hidrolik birim” ve alt tarafta “boya birimi” vardır. Hidrolik birim aslında bir çeşit motor gibi çalışır. Hidrolik birime gelen basınçlı yağ, bir pistonun aşağı yukarı hareket etmesini sağlar. Boya birimi içerisinde de, aşağı yukarı hareket etmek için hazır bekleyen bir piston bulunur ve bu iki piston birbirine bağlandığında, beraber hareket ederler ve belli bir debi ile yüksek basınçlı boya püskürtme gücü üretirler.

Airless Pistonların Gücü Ne Kadardır?

 Airless piston imalatçısı firmalar, aynı hidrolik birime faklı ölçülerde boya ya da hidrolik birimi takarak farklı sonuçlar alabilirler. FD Grup Makina olarak kullanılan M 2000 modeli 1:1 oranlıdır. 138 bar hidrolik basıncına karşılık 138 bar boya basıncı üretir. Aynı ailenin farklı bir üyesi olan M 4000 modelinde hidrolik birim aynı kalırken yani 138 Bar basınç üretirken, boya biriminde basınç 300 Bar’ın üzerine çıkar. Bu oransal farklılık, piston ve gömlek çap ve ölçüleri ile ilişkilidir. Lakin, bu yapılarda basınç ile debi arasında ters bir orantı vardır. Aynı hareket miktarında M 2000 modeli 24 litre boya üretirken, M 4000 modeli 19 litre boya üretir. Burada en kritik nokta, yol çizgi uygulaması için ihtiyaç duyulan 138 bar basıncın, maksimum debi ile beraber elde edilebilmesidir. Hydra M 2000 model Airless Piston, yol çizgi uygulamaları için en verimli performans değerlerine sahiptir.

Airless Yol Çizgi Kamyonu Fiyatları

Yol Çizgi Kamyonu trafik güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılan en önemli araçlardan biri olup Karayolları, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yol Çizgi Firmaları gibi bir çok kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır.  Yol yüzeyindeki bu işaretlemeler ve yol çizgileri sürücülerin şerit kullanımı üzerinde görsel bir rehber olma özelliğinden dolayı kazaları önleme konusunda oldukça hayati bir öneme sahip iken u uygulamaları yapabilecek araçlarında aynı önemle tasarlanması ve üretilmesi gerekmektedir

FD Grup Makina olarak  “Önce İş Sağlığı ve İş güvenliği” politikamızdan yola çıkarak, imalatı yaptığımız Yol çizgi kamyonların da operatörün araç üzerindeki güvenliğini sağlamak ve İş ve işçi güvenliği açısından çok büyük önem arz eden egsoz, akaryakıt deposu, motor, radyatör ve hidrolik sistemi gibi ekipmanları kapalı bir kabin içerisinde tasarladık, bu tasarımı imalata dönüştürdük ve bu sayede hem CE normlarına daha kolay uyum sağladık hem de araç üzerindeki karmaşık yapıyı oldukça sade hale getirdik.